Om assistansersättning

”För en tryggare och personligare assistans”

Vad är assistansersättning och hur får du det?

Assistansersättning är den ersättning som går till dig som behöver hjälp med personlig assistans. Den regleras i lagen om assistansersättning (1993:387). 

Om du blir berättigad till assistansersättning är det upp till dig att hitta den lösning som passar dig allra bäst. Och det är där vi på Reko Assistans kommer in i bilden. Vi erbjuder personlig assistans med utgångspunkt i kundens vilja och utgångspunkt.

Om assistansersättning

Lagen om assistansersättning kom på plats 1993 och ger funktionshindrade som uppfyller vissa krav rätt till assistansersättning. Den betalas ut av Försäkringskassan eller kommunen, beroende på hur stort stöd du har behov av. I spalten till höger (längst ned på mobila enheter) kan du få svar på de vanligaste frågorna om denna ersättning, till exempel:

  • Vad är assistansersättning?
  • Hur får du assistansersättning?
  • Vem har rätt till ersättning?
  • Vad får ersättningen användas till?
  • Hur hög är ersättningen?

Hur ska du tänka när du väljer assistans?

När du blivit beviljad ersättning för assistans och letar efter bra alternativ finns det en del att tänka på. Det är viktigt att hitta ett alternativ som ger dig självbestämmande och valfrihet. Dessutom är det så klart också viktigt att det värnas om den personliga integriteten.

Reko Assistans är ett transparent assistansföretag som lägger stor vikt vid att skapa en relation med dig som får assistans. Du ska känna att dina unika behov blir tillfredsställda och att vi lyssnar på dina önskemål.

Assistansersättning till barn

Om assistansen gäller ett barn gäller det att ta extra hänsyn. De ska också kunna uttrycka sina önskemål kring sin assistans och kunna utforma en bra genomförandeplan. Vi på Reko Assistans lägger också stor vikt vid att skapa en god relation med vårdnadshavaren så att allt fungerar på ett tillfredsställande sätt.

Är du intresserad av att anlita oss eller har du frågor om assistansersättning eller Reko Assistans? Tveka inte att höra av dig! Det kan du göra genom att e-maila till kontakt@rekoassistens.se eller ringa 040 – 15 55 41.

Välkommen!

OM ASSISTANSERSÄTTNING

Rulla till toppen